top of page
Yazarın fotoğrafıLolitaLife

Manifest Nasıl Yapılır?


Bazen ileriye bakmak zordur, özellikle de sürekli iş, faturalar, aile ve düşüncelerimizle uğraşırken. Ancak geleceği planlamak ve bu konuda heyecanlanmak ruh sağlığımız için iyidir. Dünya öngörülemez göründüğünde, vizyonumuzu esnek tutmalı ve değişime hazır olmalıyız.


Neyse ki, birçok etkili manifesto tekniği, gelecekte nerede olmak istediğinize odaklanmanıza yardımcı olur. İşte başlamanın bazı yolları:



1. Bir vizyon tahtası yapın


Hedeflerinizi bir vizyon panosundaki görüntüler ve kelimelerle bir araya getirmek, zihninizde ve bilinçaltınızda dolaşma özgürlüğü verir. Tahtanızı her gün göreceğiniz bir yere asın. Vizyon tahtanızı görmek, harekete geçmek için harika bir hatırlatmadır.


2. Günlüğe kaydetmeye başla


Günlük tutmak; düşüncelerinizi, endişelerinizi ve hedeflerinizi yargılamadan kaydetmeniz için size güvenli bir alan sağlar. Kağıt üzerinde her zaman kendin olabilirsin. Neye minnettar olduğunuzu hatırladığınız bir şükran günlüğü veya neyi başarmayı umduğunuza odaklanmak için bir manifesto günlüğü tutabilirsiniz.


Günlük tutmak harikadır çünkü ne kadar ileri gittiğinizi ve hangi hedeflere ulaştığınızı okuyabilir ve yansıtabilirsiniz.


Komut dosyası başka bir dergi türü manifesto uygulamasıdır. Bu yöntem beyninizi hedeflerinize zaten ulaştığınızı düşünmesi için kandırır. Gelecekteki benliğiniz açısından bir günlük girişi yazın. Nasıl hissettiğinizi açıklayın: hayalinizdeki işi aldınız, ruh eşinizle tanıştınız gibi...


Komut dosyası yazarken, aşağıdaki uygulamaları akılda tutmak önemlidir:


Şimdiki zamanda kalın: Hayalinizdeki hayatı şu anda oluyormuş gibi görselleştirin ve şimdiki zamanda ne istediğinizi zaten varmış gibi yazın. Uygulamayı daha ikna edici hale getirmek için mümkün olduğunca ayrıntılı olun. Tüm duyuları düşünün: ne görüyor, hissediyor, kokluyor, duyuyor ve tadıyorsunuz?


Örneğin, yeni bir iş ortaya çıkarmak istiyorsanız, taze kağıt kokan, güzel yeşil bitkilerle dolu ve arka planda rahatlatıcı bir sohbet sesi olan bir ofis hayal edin. Yeni ofis kıyafetinizin dokusunu hissedin ve sabahları ilk kahvenin tadına bakın.


Sevgiyi ve minnettarlığı gösterin: Sadece ne istediğinizi düşünmeyin — sahip olduklarınız için minnettar olmaya da pozitif enerji ayırın. Şu an için neye minnettar olduğunuzu düşünmek, olumlu düşünmeyi teşvik etmenin hayati bir yoludur. İyi bir arkadaşınızla haftalık check-in yapmak kadar küçük veya kendi evinize sahip olmak kadar büyük olabilir.


İstemediklerinizi geride bırakın: Başarılı manifesto, olumlu düşüncelere odaklanır. Senaryo yazmak, hayatınıza ne getirmek istediğinizi görselleştirmenize yardımcı olur, bu da neyi istemediğinizi değil, ne istediğinizi düşünmek anlamına gelir.


Örneğin, yeni bir iş istiyorsanız, neden eskisinden ayrılmak istediğinizi düşünmeyin, yenisine girerken nasıl hissedeceğinizi düşünün.


Duygularınıza bağlanın: İstediğinizi elde etmeyi hayal ederken duygularınıza odaklanın. Mutluluğun içinde oturmanıza izin vermek, hedeflerinize ulaşmanız için sizi motive edecektir.



3. Pozitif olumlamalar söyleyin

Wonder Woman pozunu hiç duydun mu? Süper kahraman pozisyonunda durup kendinize olumlu şeyler söylediğiniz zamandır. Ben hallederim. Hayallerime layığım. Sürekli öğreniyorum. Başaracağım... gibi


Kulağa hoş gelebilir ve otomatik olumsuz düşüncelerle mücadele eden insanlar için düşünce kalıplarını yeniden eğitmenin etkili bir yoludur.


Süper kahraman pozisyonu olsun ya da olmasın, olumlu düşünceleri günlük olarak tekrarlamak zihninizi daha otomatik olarak olumlu düşünmesi için eğitir. Özgüvenini artırmaya yardımcı olur. Her sabah; testler, sunumlar veya zor konuşmalar gibi stresli olaylardan önce onaylamaları tekrarlama alıştırması yapın.



4. Yastık yöntemini deneyin


Rüyalarınızı yazın ve yatmadan önce yastığınızın altına koyun. Bu yöntemin arkasındaki teori, günün son düşüncelerinin bilinçaltı inançlarınızı kademeli ama derinden değiştirmesidir. Hayalleriniz gelişecek ve kendinizi daha iyi hissederek uyanacaksınız.


Onları yastığının altına koymak özel bir şey yapar mı? Hayır. Ancak yatmadan önce bir şeyler yazmak zihninizi temizlemeye yardımcı olabilir ve olumlu bir yatma ritüeline sahip olmak zihniyetinizi değiştirebilir.



5. Kutunun dışına çık


Konfor alanımızda kalmanın yanlış bir tarafı yok. Ama merak edip bu sınırların dışına çıkarak büyüyecek ve öğreneceksiniz. Yeni fırsatlar keşfedeceksiniz. Küçük adımlarla başlayın ve sonra daha büyük adımlarla çalışın.


Thomas Jefferson, "Hiç sahip olmadığınız bir şeyi istiyorsanız, hiç yapmadığınız bir şeyi yapmaya istekli olmalısınız." Bu sözler doğruyu söylüyor öyle değil mi?

Harekete geçmek ilerlemeyi sağlar.



6. Kendinizi pozitiflikle kuşatın


Benzer düşünen ve destekleyici insanların yanında olmak, sağlıklı bir zihniyet sürdürmenize yardımcı olacaktır.

Başarısız olduğunuzda veya bir hata yaptığınızda, sizi açık, sevgi dolu kollarla yakalamaya hazır bir güvenlik ağına sahip olacaksınız.


Olumlu bir destek sistemi harika olsa da, zorla pozitiflik yardımcı olmaz. Toksik pozitiflik, insanların iyimser bir tavrı zorlamaları ve etraflarında neler olup bittiğine bakılmaksızın herhangi bir olumsuzluk veya olumsuzluk görmeyi reddetmeleridir.


Gerçek hayatın iniş çıkışları vardır. Zirveler ve vadiler... Bazı günler korkar ya da mutsuz olursunuz. Beklenmedik engeller ve aksilikler olacak. Yanınızda olabilecek ve geri dönüş yolunuzu bulmanıza yardımcı olabilecek insanlarla kendinizi kuşatın.



7. 3-6-9 Tezahür yöntemini uygulayın


Bu numeroloji yöntemi popüler ve kolaydır. Neyi göstermek istediğinizi yazın. Şu şekilde tekrarla:


sabah 3 kez

gün içinde 6 kez

akşam 9 kez

Numerolojiye inanıyorsanız, elbette bu basit numara yöntemini kullanın. Mucit Nikola Tesla, bu sayıların ilahi olduğuna ve evrenin sırlarını açabileceğine inanıyordu.


Diğer herkes için 369 yöntemi, gün boyunca niyetlerimiz ve amacımızla üsse dokunmanın bir hatırlatıcısıdır. Sizin için önemli olanı tutarlı bir şekilde yazmak, amaç ve yön duygunuzu sağlamlaştırmanıza yardımcı olabilir. Niyetleriniz düşüncelerinizin ve eylemlerinizin yönünü şekillendirir.



8. Sadece yürü


Yapana kadar taklit et ifadesi, hayallerinizi manifest ettirirken bazı gerçekleri tutar. Bu yöntem kendinizi kandırmak gibi gelmesin. Cesur olmak için cesurmuş gibi davranırsanız belli bir süre sonra ne kadar cesaretli olduğunuzu göreceksiniz. Kendinize inanmak ve engellere rağmen devam etmek cesaret ister ve sonuç her zaman buna değer.



Hayalinizdeki hayatı bugün planlamaya başlayın!


Manifest yöntemleri, hayalinizdeki hayatı inşa etmeye başlamanın kolay bir yoludur. Hangi yöntemi seçtiğiniz önemli değil - önemli olan, devam etme cesaretine sahip olmanızdır.


Nasıl düşündüğünüz ve hissettiğiniz, yaptığınız şeyi etkiler. Manifest etmek bazı günler zor olabilir ama sorun değil. Devam edin ve yardım istemekten korkmayın. Bunu hayal edebiliyorsanız ve bunu başarmak için gereken sıkı çalışmayı yaparsanız başarılı olursunuz.





Hepimizin içinde bir wonder woman var!
















42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page