top of page

Nasıl Meditasyon Yapılır?



Meditasyon yapmak çoğu insanın düşündüğünden daha basittir (ve daha zordur). Aşağıdaki adımları okuyun, bu süreçte rahatlayabileceğiniz bir yerde olduğunuzdan emin olun, bir zamanlayıcı ayarlayın ve bu sürece şans verin.





1. Oturun

Size sakin ve sessiz hissettiren oturacak bir yer bulun. ( uyku için meditasyon yapıyorsanız rahat nefes alabileceğiniz bir pozisyonda uzanın )



2. Bir zaman sınırı belirleyin

Yeni başlıyorsanız, 5 veya 10 dakika gibi kısa bir süre seçmeniz daha yararlı olabilir.



3. Vücudunuzu fark edin

Ayaklarınız yerdeyken bir sandalyeye oturabilir, gevşek bir şekilde bağdaş oturabilir, diz çökebilirsiniz. Sadece rahat olduğunuzdan ve bir süre kalabileceğiniz bir konumda olduğunuzdan emin olun.



4. Nefesini hisset

Yavaş yavaş girip çıkan nefesinizi takip edin.



5. Zihninizin nerelerde gezindiğini fark edin

Kaçınılmaz olarak, dikkatiniz nefesi bırakacak ve başka yerlerde dolaşacaktır. Zihninizin dolaştığını fark etmeye başladığınızda —birkaç saniye, bir dakika, beş dakika içinde— dikkatinizi nefesinize geri verin.




6. Meraklı zihninize karşı nazik olun

Kendinizi yargılamayın ya da kendinizi kaybettiğiniz düşüncelerin içeriğine takılmayın. Düşüncelerinizi izleyin ve geri gelin.




7. Nezaketle yaklaşın

Hazır olduğunuzda, bakışlarınızı yavaşça kaldırın (gözleriniz kapalıysa açın). Bir dakikanızı ayırın ve ortamdaki seslere kulak verin. Vücudunuzun şu anda nasıl hissettiğine, düşüncelerinize ve duygularınıza dikkat edin.





İşte bu kadar! Alıştırmamız buydu. Sen her zaman dikkatine odaklan ve aklın başka yerlere gittiğinde sakince geri getir. Bunu gerektiği kadar ve olabildiğince nazikçe yapmaya çalış. Endişene, korkuna hatta dikkatsizliğine bile şefkat göster.

İyi meditasyonlar!













9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page