top of page

Havuz Sonrası Saç Bakımı ✩


Çoğu kadın saçlarını ıslatmamak için tamamen suya batmadan serinlemeyi tercih eder. Ama eğer benim gibi denize umursamazca atlayıp, saçlarınızı sonuna kadar ıslatıyorsanız eğer üzücü gerçek şu ki, saçlarınız hoş olmayan sonuçlara maruz kalacak.


Seçim yapmak zorunda kalırsak, bir nehirden veya gölden gelen tatlı su, tüm su kaynakları arasında en az zarar vericidir. Ancak saçınızın ıslak olması, tellerin 3 kat daha zayıf ve kırılmaya daha yatkın olacağı anlamına gelir. Buna ek olarak, havuzlarda bulunan klor veya okyanustan gelen tuz saçınızı bir gemi enkazı gibi bırakabilir.




Klorun Saç Üzerindeki Etkisi


Klora aşırı maruz kalma, saç diplerine zarar verir ve saçları kırılgan hale getirir. Bazı durumlarda, havuz suyunda bulunan bir metal olan bakırın ve birlikte saçın proteinine yapışan ince film benzeri bir madde oluşturan klorun etkisi nedeniyle saçlar yeşilimsi bile olabilir.



Deniz Suyunun Saç Üzerindeki Etkisi


Okyanustan gelen tuzlu su, saç telleri üzerinde kurutucu bir etkiye sahiptir ve buharlaşma yoluyla nem kaybından dolayı kafa derisini kurutur ve pul pul yapar.





SAÇINIZI NASIL KORUYABİLİRSİNİZ?


☀ Saçınızı Islatın


Her şeyden önce, yüzmeye gitmeden önce saçlarınızı ıslatın. Okyanusta veya havuzda yüzecekseniz, saçlarınızı tatlı suyla ıslatmak, tellerin çok fazla tuz veya klor suyu emmesini önleyecektir. Ayrıca bu, koruma serumlarını uygulamanızı kolaylaştıracaktır.



☀ Koruma Kullanın


Silikonsuz bir kremi, saç köklerinizden uçlara kadar eşit bir şekilde uygulayın. Kütikülü kapatmak ve saç telini korumak için bir koruma kreminin veya serumun ideal pH seviyesine dikkat edin (3.9 – 4.6 arasında olmalıdır). Doğal bir alternatif olarak da argan yağı veya zeytinyağı gibi yağları kullanabilirsiniz. Bu doğal yağlar saç tellerinin etrafında ince bir tabaka oluşturarak saçı korumaktır. Elbette, suyu kirletmeyen ürünler kullanmak için, ürün içeriğindeki tüm malzemeleri okumak ve sualtı yaşamı için güvenli olduklarından emin olmak gerekiyor.



Bir Arada Tut


Yüzerken kırılmayı veya ek hasarı önlemek için saçınızı örün veya topuz yapın. Daha önce de belirttiğimiz gibi, saç telleri suyu emdiğinde, kuruduklarından 3 kat daha hassas hale gelirler.




YÜZDÜKTEN SONRA SAÇ BAKIMI


Kaybedilen Nemi Geri Kazanın


Tuz ve ısının neden olduğu kayıp nemi geri kazanmak için şampuan ve saç kremi arasında nemlendirici bir işlem uygulayın. B5 vitamini, şeker, tatlı badem veya zeytinyağı gibi nemi kilitleyen bileşenler içeren bir saç maskesi kullanın.



Netleştirin


Biraz elma sirkesi kullanarak suyla karıştırın ve saçınıza uygulayın, ancak durulamayın. Bu, saç diplerini pürüzsüzleştirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca havuzdan kalan kloru durulamak için karbonatlı soda da kullanabilirsiniz.




Serin Bitiş


Saçınızı ve saç derinizi şampuan ve saç kremi ile temizledikten sonra, kalan herhangi bir ürünü (şampuan, krem, maske) soğuk suyla durulayarak saçınızın parlak ve yumuşak kalmasını sağlayın.


Saçınıza tam olarak ihtiyaç duyduğu zaman ihtiyaç duyduğu şeyi verdiğinizden emin olun. Saç bakım rutininizi oluşturun.




Sağlıklı ve parlak saçlarınızı savurarak gözlerimizi kamaştırmayı unutmayın ❀


xoxo.



























5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page